Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de UniuneaEuropeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro
 

Proiect SAFIR
Despre proiect
Obiective
Grup tinta
Activitati
Rezultate
Achizitii

Informare si consiliere
Despre
Documente utile
Medierea muncii
Antreprenoriat
Formare profesionala
Clubul Intreprinzatorilor
Contact

Sanse pentru ocupare

Primii someri de lunga durata certificati in cadrul proiectului S.A.F.I.R. sunt pregatiti pentru a ocupa un loc de munca in meseria de Vanzator.
Este vorba de 14 persoane din Valea Jiului, care au participat in luna august la cursul gratuit de perfectionare ca Vanzator, organizat de Camera de Comert si Industrie Hunedoara la Petrosani, in cadrul proiectului S.A.F.I.R. - Servicii de Asistenta, Formare si Informare pentru Reintegrarea pe piata muncii a somerilor din judetul Hunedoara, finantat din Fondul Social European, Programul Operational Regional Dezvoltarea Resurselor Umane. Cei 14 someri de lunga durata au absolvit examenul de verificare a competentelor dobandite in urma participarii la cele 45 de ore de instruire teoretica si practica din cadrul cursului de perfectionare Vanzator, si au primit certificate de absolvire eliberate de Ministerul Muncii, Solidaritatii si Familiei si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Aceste persoane au beneficiat anterior cursului, de servicii de informare si consiliere profesionala si de mediere a muncii, in vederea cresterii capacitatii lor de a-si gasi un loc de munca.
Pana in prezent peste 70 de someri de lunga durata, adulti si tineri au participat la activitatile proiectului.
Trebuie subliniat faptul ca toate serviciile oferite in cadrul proiectului sunt gratuite. Mai mult, persoanele care au o frecventa de 100% la cursuri beneficiaza la sfarsit de o subventie de 500 lei.
in cadrul proiectului S.A.F.I.R. implementat de Camera de Comert si Industrie Hunedoara in perioada noiembrie 2011 - aprilie 2012, in parteneriat cu Team Consulting SRL Deva, vor mai fi organizate in perioada urmatoare 2 serii de cursuri de perfectionare in Management (la Deva si Petrosani), 2 serii de cursuri de specializare in Metode de cautare a unui loc de munca si autodezvoltare personala (la Deva si Petrosani) si o serie de curs de perfectionare in meseria de Vanzator la Deva, astfel incat la sfarsitul proiectului 68 de persoane vor fi certificate in aceste ocupatii.
De asemenea, in cursul lunii octombrie, va fi organizata la Deva, in cadrul activitatilor proiectului, Bursa locurilor de munca pentru someri, la care vor fi invitati sa participe agenti economici din judet care dispun de locuri de munca vacante.
Participarea somerilor si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca la aceasta bursa este gratuita si necesara, mai ales in conditiile in care rata somajului in judetul Hunedoara are o valoare de 5,32%.
Somerii de lunga durata care doresc sa participe la serviciile proiectului S.A.F.I.R. sunt invitati sa se adreseze Camerei de Comert si Industrie Hunedoara, la telefoanele 0254 212924, 0737 505 446, 0737 505449 sau direct la sediile noastre din Deva, str. 1 Decembrie nr. 23 si Petrosani, str. Anghel Saligny nr. 12. si sa acceseze site-ul proiectului www.safir.ccihunedoara.ro pentru mai multe informatii.


Continutul acestui site nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala
a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
SAFIR - 2011